tisdag 20 mars 2012

Hårtips!

Ikväll blev det sushi till middag med bästa! Va så lata att vi ringde miljöbudet haha, mat direkt till dörren är inte helt fel ska ni veta ;) Nu sitter vi båda med inpackning i håret!




Så här har ni ett tips på bra inpackning till håret som ni kan göra själva!
Kokonötsolja blandat med ägg ger den perfekta känslan och glansen till året.
Oljan drar sig in i hårstrået mer än andra oljor, som tex. risinolja. Risinoljan är bra den med för att håret ska växa lite snabbare och få en friskare känsla.
Men kokonötsoljan och ägg tsm är en lätt sak att göra hemma på sig själv.
Låt sitta i ca. 30 min och tvätta sedan håret, schampoonera helst 2 gånger för att all olja ska gå ur och dra sedan i balsam på längderna.
Good luck!

2 kommentarer:

  1. åh, tänkte precis på vad man kunde göra för olika hårinpackningar hemma! :) har du fler tips på hur håret skall bli friskare/växa fortare/ se glansigare ut ? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det som är viktigt för att håret ska hålla sig friskt och växa fortare är en klippning, det behövs bara att toppa det lite och att man gör det reglebundet. Sen kan det också hjälpa med att sova med fläta på natten för att inte slita allt för mycketoch det visar sig resultat ganska snabbt :)
      Om du använder plattång lr om du fönar det osv bör du använda ett värmeskydd för att inte slita på håret så mycket.
      Tvätta inte håret allt för ofta utan försök att göra det så få gånger du kan, om du bara vill fräscha till det efter ngn dag du tvättat det, använd bara balsam varannan gång ungefär. (Första gångerna kan det kännas en aning fettigt men det är bara för att håret ska vänja sig med att producera rätt mängd talg, för att få en bra fuktighet och skydd för håret).
      Hoppas det kunde hjälpa dig lite! Annars är det bara att fråga på så ska jag försöka svara :)

      Radera